Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ


Μια φορά κι ένα καιρό ζούσαν σε ένα μικρό όμορφο σπιτάκι δύο αδελφάκια που ήσαν χαρούμενα και ευτυχισμένα γιατί είχαν τους γονείς τους και μια αυλή να παίζουν και να μοιράζονται τα παιχνίδια τους με αγαπημένους  φίλους .Οταν λοιπόν ερχόταν η Άνοιξη ο κήπος τους γέμιζε με πολλά  όμορφα λουλούδια και πλημμύριζε με χρώματα και αρώματα ενώ στη μέση της αυλής υπήρχε κι ένα θεόρατο δένδρο που έδινε τη σκιά του τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και  χάριζε την ομορφιά του κάθε φορά  που γέμιζε με όμορφα λουλουδάκια  και αργότερα τα έδενε σε νόστιμους καρπούς  .
Εκείνη όμως την Άνοιξη το δένδρο στη μέση του κήπου έμοιαζε να έχει ξεραθεί και μάταια το περίμεναν να γεμίσει με φρέσκα φυλλαράκια και να ανθίσει όπως κάθε χρονιά .Ο βαρύς χειμώνας  και η παγωνιά που έστειλε η νεράιδα του χιονιού είχε κάψει και είχε ξεράνει όχι μόνο το δένδρο αλλά και όλα τα λουλούδια της αυλής .Η Άνοιξη είχε φθάσει όμως  η αυλή ήταν γκρίζα και καταθλιπτική,το ίδιο και τα παιδάκια,,το ίδιο και οι μέλισσες ,το ίδιο και οι πεταλούδες ,το ίδιο και τα πουλάκια ,το ίδιο και η νεράιδα των λουλουδιών που περίμενε πως και πως την ώρα αυτή να σκορπιστεί παντού όλη η ομορφιά της.Στεναχωρημένη και χωρίς να ξέρει τι έπρεπε να κάνει πήγε στον φίλο της τον άνεμο και τον παρακάλεσε να τη βοηθήσει.
"Άνεμε  καλέ μου φίλε φύσηξε πάνω στη γη και μάζεψε όλους τους σπόρους των λουλουδιών και σκόρπισε τους παντού να γεμίσει όλη πλάση ομορφιά "
"Ευχαρίστως καλή μου νεράιδα " είπε ο άνεμος γελώντας που φύσηξε δυνατά και μάζεψε όλους τους σπόρους και τους έφερε από τα πέρατα της οικουμένης ,σκορπώντας τους πιο όμορφους στην αυλή των δυο παιδιών.
Έπειτα η νεράιδα μας που ήξερε καλά τα μυστικά της μητέρας της φύσης ,πέταξε στον αέρα ψηλά  πήγε κοντά στα σύννεφα και  τα παρακάλεσε να γίνουν.βροχή .
"Ελάτε καλά μου σύννεφα ,γίνετε βροχούλα και δώστε τη δροσιά σας στη γη να ανθίσει και να καρποφορήσει ! "
"Τώρα είμαστε έτοιμα να γίνουμε βροχή  ο δρόμος μας είναι ένας αέναος κύκλος και η αποστολή μας να ενώνουμε  γη με ουρανό"  
είπαν τα σύννεφα και αμέσως έγιναν μια  σιγανή βροχούλα που κύλισε στο χώμα ,άγγιξε τους σπόρους και εκείνοι βλάστησαν και έτσι σε λίγες μέρες όλη η πλάση γέμισε και πάλι με όμορφα λουλούδια ,όπως και η αυλή των δυο παιδιών που το χαμόγελο  άνθισε ξανά  στα χείλη τους  και έτσι συνέχισαν τα παιχνίδια τους κάτω από ένα καινούριο όμορφο δένδρο που πέταξε φύλλα και λουλούδια και πάλι στη μέση του ευλογημένου κήπου .Ολοι τώρα ήσαν χαρούμενοι ,τα παιδιά ,οι μέλισσες ,οι πεταλούδες ,τα πουλάκια και όλα τα μικρά πλασματάκια που ζούσαν εκεί μαζί και η νεράιδα των λουλουδιών που πετούσε χαρούμενη ,ευτυχισμένη και γελαστή ανάμεσα τους .
Και έτσι λοιπόν ζήσανε αυτοί καλά και όλοι όσοι έχουν ένα ανθισμένο κήπο για να φροντίζουν πολύ πολύ καλύτεραααααα !!!! :)

6 σχόλια:

  1. Να λοιπόν που αρχίζει και η γραφή των παραμυθιών και αποκτά συνέχεια και χτίζει το δικό της ύφος. Εξακολουθώ να λέω ότι το εγχείρημα είναι πολύ καλό. Οι εικόνες και τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα. Ολυμπία μπράβο για την διάθεση που είναι λυτρωτική και δημιουργική. Συνέχισέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Γιαννη σευχαριστω και παλι για την ενθάρρυνση ! Χρονια πολλα για τη σημερινη ημερα !

      Διαγραφή
  2. Όμορφο παραμύθι. Κρίμα που δεν έχω εγγονάκι να του το πω..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μμαρια και χρονια πολλα για τη σημερινη εθνικη μας εορτη ! ... Σου ευχομαι να αποκτήσεις συντομα και τοτε ειμαι σιγουρη πως θα βρεις πολυ ομορφα παραμυθακια να διηγηθείς αλλα ειμαι σιγουρη πως θα γραψεις και δικα σου !

      Διαγραφή
  3. Αυτός ο ανθισμένος κήπος πολύ μου λείπει!! Όμορφο παραμύθι και τι καλά που διδάσκεις ότι κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του... Σαν ομάδα όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά.
    Καλή σου μέρα Ολυμπία μου. Χρόνια πολλά για την ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθησα να περασω σαν μηνυμα την αναγεννητική δυναμη της φυσης και πως αυτη ειναι συνδεδεμενη με την χαρα της Ανοιξης που τη νοιώθουμε εντονα οταν αυτη διαδεχεται την παγωνια του χειμωνα ! χρονια πολλα !

      Διαγραφή