Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

MONKEYDONIA


 Εχθές σε συνέντευξη του ο κος Μουζαλας επέκτεινε τα βόρεια σύνορα μας και αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία ! Θα μπορούσε να ήταν και έτσι αν είχαμε εθνικιστικές βλέψεις όπως μας κατηγορούν όλους εμάς που επιμένουμε ότι το ιστορικό όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό και δεν χαρίζεται  .Όμως μη βιάζεστε ειρωνικό είναι το παραπάνω και δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν μια τέτοια προσέγγιση όσοι επιμένουν ότι είναι εθνικιστική κορώνα να ισχυρίζεσαι και να επιμένεις στην Ελληνικότητα του ονόματος το οποίο απέκτησε  εθνικό ενδιαφέρον για εμάς από τη στιγμή που έγινε αντικείμενο εδαφικών και άλλων διεκδικήσεων απ την μεριά των Σκοπίων .Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τα παραπάνω και έχουν διάθεση να μου αποδώσουν  χαρακτηρισμούς εθνικιστικούς και όχι εθνικούς ,παρακαλώ από τώρα να αποχωρήσουν  σε άλλο blog να συνεχίσουν εκεί την ανάγνωση .
  Ζούμε σε εποχές όπου ο καθένας μπορεί να κατηγορηθεί και να διασυρθεί για το οτιδήποτε προκειμένου να εξυπηρετηθούν διάφορες  σκοπιμότητες ,έτσι λοιπόν αναγκάστηκε να παραιτηθεί και ο Δημήτρης Καμμένος μόλις ανέλαβε εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε στην ιστορία ως ο υπουργός των 12 ωρών , κατηγορούμενος για αντισημιτισμό και ρατσισμό επειδή ανάρτησε την παραπάνω   φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης .Η δική μου εντύπωση για τη συγκεκριμένη φωτογραφία και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Ευρώπη είναι ότι περιέγραφε τη φασιστική νοοτροπία της Ευρώπης και τίποτα περισσότερο όπως ισχυρίστηκαν αυτοί που παραίτησαν τον Υπουργό .Αντιθέτως σήμερα δεν βλέπω να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και μάλιστα για ένα εθνικό θέμα,ειδικά  ο κος Τσιπρας ο οποίος τότε αντέδρασε αστραπιαία .Κε Τσιπρα μου να σας ρωτήσω ? είστε πρωθυπουργός της χώρας που λέγεται Ελλάς ? εκπροσωπείτε τα συμφέροντα της πάνω σε όλα τα θέματα και κυρίως τα εθνικά ? και αν ναι γιατί δεν δείχνετε την ίδια ευαισθησία όταν υπουργός σας αποκαλεί την γειτονική χώρα "Μακεδονία" ? επιτέλους πόσους   εφιάλτες και κερκόπορτες να  αντέξει αυτός ο τόπος ? Βαρεθήκαμε  και κουραστήκαμε από τις αβλεψίες και τις άλλες ανοησίες που μας κατακλύζουν από παντού και δείχνουν ερασιτεχνισμό ,επιπολαιότητα και ανικανότητα να διαχειριστείτε την εξουσία που σας εδόθη από τον λαό.
    Όσον αφορά τον κο Μουζαλα  επειδή ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος εν τη ρύμη του λόγου του ,η απάντηση μου είναι η εξής  : Λανθάνουσα γλώσσα λέγει την αλήθεια ! δηλαδή κε Μουζαλα μου δεν κάνατε λάθος ,αλλά εκφράσατε την χαλαρή σας εθνική συνείδηση ή ακόμα χειρότερα την πολιτική του κόμματος σας που πλέον αποδεικνύεται επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας είτε με τα μνημόνια ,είτε με το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς σας ,είτε με το χθεσινό σας ατόπημα το οποίον εάν και εφόσον ήταν λάθος θα το εντοπίζατε και θα δίνατε εντολή να κοπεί στο μοντάζ .Κρίμα και μου ήσασταν συμπαθής εσείς και το αριστερίζων κόμμα σας .Τελικά είστε και λίγοι και επικίνδυνοι και σας παραπέμπω στη δήλωση του μακαρίτη Σκοπιανού Γκλιγκόροφ που ομολόγησε  με θάρρος και παρρησία  την Ελληνικότητα της Μακεδονίας κάτι το οποίο η τότε πολιτική ηγεσία δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ .
   Τελειώνοντας το άρθρο αυτό διαμαρτυρία, παραθέτω την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη του διάσημου Αμερικανού Καθηγητή της  Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, ο οποίος με μια μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine»,λέει τα εξής :
http://www.ribandsea.com/articles/1400-stephen-miller-na-giati-i-makedonia-einai-elliniki

http://history-of-macedonia.com/2009/03/01/archaeology-magazine-letter-to-the-editor-by-professor-stephen-g-miller/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου